Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Τι ζήτησαν οι Τρίτεκνοι κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Θεανώ Φωτίου στην Πέλλα

Συνάντηση με την Αν. Υπουργό Εργασίας   Θεανώ Φωτίου είχαν, στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης της στις 28-1-2017, στο νομό Πέλλας, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ντιούδης Αντώνιος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Έδεσσας Πουρτουλίδης Σταύρος. Θέματα τα οποία τέθηκαν στην κα Φωτίου και συζητήθηκαν ήταν: 
-Η άμεση προώθηση της βασικής πρότασης της Ομοσπονδίας, για νομοθετική ρύθμιση εξομοίωσης των τριτέκνων με τους πολύτεκνους στα πλαίσια αντιμετωπίσεως του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας....

-΄Οσον αφορά το ΤΕΒΑ(Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους) της ζητήθηκε η άμεση παρέμβασή της για άρση της άρνησης του συνόλου των Κοινωνικών Συμπράξεων για ένταξη άτυπων δομών(Σύλλογοι τριτέκνων, πολυτέκνων κ.α), παρά του ότι υπάρχει σχετική απόφασή της και μάλιστα ότι αρκετές Κοινωνικές Συμπράξεις δεν εντάσσουν ούτε και αυτούς τους Συλλόγους που έχουν λάβει την πιστοποίηση.
-Να απλοποιηθεί η διαδικασία ένταξης σε Κοινωνική Σύμπραξη και οι σύλλογοι τριτέκνων και πολυτέκνων, που έχουν εγγραφεί στο Εθνικό και Ειδικό Μητρώο), να εγγράφονται με αίτημά τους στην Σύμπραξη. Να καταργηθεί η διάταξη που απαιτεί την σύμφωνη γνώμη των 2/3 των υπαρχόντων μελών της Κοινωνικής Σύμπραξης. 
-Ως προς το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων να διατηρηθεί το προηγούμενο σύστημα κριτηρίων, καθότι δεν είναι κονδύλια από το ΤΕΒΑ.
-Την αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου για τους τριτέκνους και πολυτέκνους.
Η κα Φωτίου συμφώνησε για την συνάντηση και όσον αφορά το ΤΕΒΑ θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: