Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Τι αναφέρει το Υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας - Αλμωπίας που επέδωσε στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας στα πλαίσια της επίσκεψης της  αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου στην Έδεσσα, παραβρέθηκε δια του προέδρου του και αφού συζητήσανε, της παρέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούνε και είναι τα εξής:
Προς την Αναπληρώτρια Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Θεανώ Φωτίου
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας ακούγοντας τα προβλήματα των μελών των σωματείων του και των συμπολιτών του συνέταξε μια λίστα ..
με αυτά τα προβλήματα και σας τα παρουσιάζουμε ευελπιστώντας ότι θα μπορέσετε να βοηθήσετε στην επίλυση τους.
1.Επανασύσταση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας.
2.Τα κριτήρια για το ΚΕΑ να μην είναι τόσο αυστηρά για να συμπεριλαμβάνονται περισσότεροι συνάνθρωποί μας λόγω μεγάλου ποσοστού ανεργίας.
3.Να καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει στους εργοδότες των διαλογιστηρίων και κονσερβοποιείων να απασχολούν ως εποχιακούς εργάτες τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και έτσι αποφεύγουν με αυτό τον τρόπο να παίρνουν πραγματικούς εποχιακούς εργάτες και το ΙΚΑ να χάνει μεγάλες εισφορές.
4.Λόγω του ότι ο Νομός μας έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας θα θέλαμε να έχουμε προτεραιότητα στα διάφορα προγράμματα που στόχο έχουνε να καλύψουνε την ανεργία.
5. Όσοι συμπληρώνουν προϋποθέσεις για επίδομα ανεργίας να δικαιούνται να επιδοτούνται κάθε χρόνο και να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει 450 μέρες επιδότησης ανεργίας στα τελευταία 4 χρόνια που ισχύει από 1/1/2013.     
6.Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού (751€) σύμφωνα με τις εξαγγελίες σας.
7.Ζητάμε την επάνδρωση του ΣΕΠΕ  και την επαναλειτουργία του τμήματος τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης.
8.Οι χαμηλές συντάξεις να βελτιωθούν καθώς και να μην κατέβουν οι επικουρικές.
9.Να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι όταν έρθει το όριο ηλικίας τους με όσα ένσημα έχουνε και να παίρνουν αναλογική σύνταξη όπως ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης για να μην χάνονται οι εισφορές των εργαζομένων όσες και αν είναι αυτές.  
10.Να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης σε όσους είναι ασφαλισμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.  
11.Να γίνει μονιμοποίηση των καθαριστριών των σχολείων και να επιλυθεί το θέμα με την συνεχή καθυστέρηση των πληρωμών τους.
12.Να ιδρυθεί σχολή του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα.
13.Να διευθετηθεί το θέμα των εργαζομένων στον Καρυπίδη ( πρώην Αρβανιτίδης).
14.Να μην αποκλείσετε την εκπροσώπηση των εργαζομένων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).       
15.Να γίνει αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων ( νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: