Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στα Γιαννιτσά

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων βυζαντινής μουσικής του νέου διδακτικού έτους 2017-18 στο ενοριακό κέντρο του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών, όπου λειτουργούν τα γραφεία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιότατος υπογράμμισε την μεγάλη λειτουργική σπουδαιότητα αλλά και την παγκόσμια άνθηση της Βυζαντινής Μουσικής ακόμη και σε χώρες που....
είχε ατονήσει επί αιώνες η καλλιέργειά της, όπως η Ουκρανία, ή ήταν εντελώς άγνωστη, όπως η Φινλανδία. Εξέφρασε επίσης την χαρά του για την συνεχιζόμενη αύξηση των μαθητών στα τμήματα της Σχολής, οι οποίοι ανέρχονται για το αρχόμενο διδακτικό έτος στους 250, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, στον Διευθυντή της Σχολής, τους καθηγητές αλλά και την ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών για την φιλοξενία της Σχολής στους χώρους του ενοριακού κέντρου, από την ίδρυση της. Ευχήθηκε τέλος στους μαθητές πρόοδο ώστε να γίνουν άξιοι διάκονοι του ιερού αναλογίου.
 Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 2 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: