Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών για το Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Με σύνθημα «Γυναίκα της λαϊκής οικογένειας πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω – κάτω!» η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών μέλος της Ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδος καλεί τα μέλη της και όχι μόνο στο Συλλαλητήριο του ΠΑ.ΜΕ ενόψει ΔΕΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30 το απόγευμα.
Το σχετικό κάλεσμα αναφέρει:
   Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πιο δυναμικά και αποφασισμένα να συσπειρωθούμε στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών μας και να αντεπιτεθούμε με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες μας! Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δεν συμβιβάζονται με τα κέρδη των μονοπωλίων και την καταπίεση....

Στο όνομα της "δίκαιης ανάπτυξης" φορτώνουν στις πλάτες μας νέα βάρη, τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, επεκτείνοντας τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις για όλο και πιο άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, καταργώντας την κυριακάτικη αργία. Η απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας προσαρμοσμένα στο γυναικείο οργανισμό, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ολιγόμηνες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα για τις γυναίκες εργαζόμενες οδηγούν σε εκτόξευση των εργατικών ατυχημάτων. Μαυρίζουν το σήμερα και υποθηκεύουν το αύριο των οικογενειών μας, με τη φοροληστεία, ετοιμάζοντας νέα καρατόμηση των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης, ρίχνοντας βορά στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων τις υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας. Με νέα μέτρα, πάνω στα παλιά, πτωχεύουν τις ζωές μας.
Στο όνομα της "δίκαιης ανάπτυξης” εξασφαλίζουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, είτε με φοροαπαλλαγές, είτε με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, κυρίως εργαζόμενες γυναίκες, χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, είτε με τσάμπα εργατικό δυναμικό από τις λίστες των ανέργων που τους το χαρίζουν μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης.
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την κοροϊδία της κυβέρνησης με τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που εξαγγέλλει πάνω στα ερείπια των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. 
Να μη χαριστούμε σε κανέναν! Δεν πάει άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: