Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών σε Δράση του Προγράμματος Erasmuus+

 Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετείχε στην πρώτη διακρατική συνάντηση που έλαβε χώρα στην πόλη Hendek-Sakarya της Τουρκίας, από 13-01-2019 έως και 19-01-2019, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και τίτλο: «Müzakereci-Arabulucu-Lider-Öğrenciler (Σχολική Διαμεσολάβηση – Μαθητές Ηγέτες)». Στο Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα το σχολείο της Τουρκίας έχει αναλάβει το συντονισμό και μετέχουν, εκτός του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, σχολεία από την Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Ρουμανία.
Στην 1η διακρατική συνάντηση επιμορφώθηκαν 4 καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, οι οποίες ...
θα αναλάβουν την επιμόρφωση των συναδέλφων τους στο θεσμό της σχολικής διαμεσολάβησης και στη συνέχεια οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν την επιμόρφωση των επιλεγμένων μαθητών. Η Σχολική Διαμεσολάβηση είναι ένας νέος σχετικά θεσμός που αφορά την ειρηνική επίλυση των διαφορών εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.
Πέραν της επιμόρφωσης έγινε υποδοχή των μελών του προγράμματος από το Δήμαρχο και το Διευθυντή Εκπαίδευσης του Hendek καθώς και πολιτιστικές επισκέψεις στην Κωνσταντινούπολη, στην Sapanca και στην Abant.

Δεν υπάρχουν σχόλια: