Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών για τη Δημοκρατία και τον Εθνικισμό

  Σε μια συγκυρία που οι φουντώνουν οι εθνικισμοί, δυναμώνουν οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, επανακάμπτει απειλητικά η ακροδεξιά,  γίνεται προσπάθεια αποενοχοποίησης του φασισμού και του ναζισμού, καλλιεργείται η ρητορική μίσους και η δυσανεξία στην αντίθετη άποψη, στην Ευρώπη, την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας, το Εργατικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας, ο Πολιτιστικός – Ψυχαγωγικός Σύλλογος ΕΚΓ και η Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην  ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η Δημοκρατία απέναντι στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ακροδεξιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και ομιλητές τους: ....
1) Άρι Καζάκο, ομ. καθηγητή του Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., και 2) Άρη Στυλιανού, αν. καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, στις 7:00 το απόγευμα.
 Στη συνέχεια θα προβληθεί η βραβευμένη με χρυσή σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και σχετική με το θέμα της εκδήλωσης κινηματογραφική ταινία «Μαζί ή τίποτα»του 2017 σε σενάριο και σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: