Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών για τη Δημοκρατία και τον Εθνικισμό

  Σε μια συγκυρία που οι φουντώνουν οι εθνικισμοί, δυναμώνουν οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, επανακάμπτει απειλητικά η ακροδεξιά,  γίνεται προσπάθεια αποενοχοποίησης του φασισμού και του ναζισμού, καλλιεργείται η ρητορική μίσους και η δυσανεξία στην αντίθετη άποψη, στην Ευρώπη, την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας, το Εργατικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας, ο Πολιτιστικός – Ψυχαγωγικός Σύλλογος ΕΚΓ και η Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην  ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η Δημοκρατία απέναντι στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ακροδεξιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και ομιλητές τους: ....
1) Άρι Καζάκο, ομ. καθηγητή του Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., και 2) Άρη Στυλιανού, αν. καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, στις 7:00 το απόγευμα.
 Στη συνέχεια θα προβληθεί η βραβευμένη με χρυσή σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και σχετική με το θέμα της εκδήλωσης κινηματογραφική ταινία «Μαζί ή τίποτα»του 2017 σε σενάριο και σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: