Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας για το θανατηφόρο δυστύχημα σε εκκοκκιστήριο της Πέλλας

  Λίγες μέρες μετά την έκρηξη των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊούσε χώρους εργασίας που ποτέ δεν ελέγχτηκαν από τα αρμόδια όργανα, θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα συνέβη σήμερα σε εκκοκκιστήριο βάμβακος της  Πέλλας. Συγκεκριμένα, ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του εν ώρα δουλειάς, γεγονός που αποδεικνύει δυστυχώς ότι βρισκόμαστε και παραμένουμε πολύ μακριά από την εφαρμογή και τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  Σε μια περίοδο που η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη υπόθεση και ο εργαζόμενος εντατικοποιεί .... τη δουλειά του, πολλές φορές χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις, οι πολλοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, με σκοπό την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, επιβάλλονται όσο ποτέ άλλοτε.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρουζητάτην άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και φυσικά την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν.
Για μια ακόμη φορά ζητάμε τη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων από την Επιθεώρηση, για την συμμόρφωση των εργοδοτών   με τους Νόμους περί Υγιεινής και Ασφάλειας καθώς και τη δημιουργία Τμήματος Της Τεχνικής Και Υγειονομικής  Επιθεώρησης στη Πέλλα προκειμένου να γίνονται οι ανωτέρω έλεγχοι άμεσα και απρόσκοπτα.Το αίτημά μας αυτό, από το 2014, έχει προσπεραστεί και ζητάμε να υλοποιηθεί έστω και τώρα, για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.Είναι απαίτησή μας  να κατανοήσουν επιτέλους οι κυβερνώντες ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο.
Τέλος, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το χαμό του συναδέλφου και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
5 Οκτώβρη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: