Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πιερικός – Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0... Μέσα στους στόχους παρά την άδικη ήττα

Αν και προσπάθησε όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια η Αναγέννηση δεν κατάφερε τελικά να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Κατερίνη όπου το Σάββατο το απόγευμα αντιμετώπισε τον Πιερικό. Η τοπική ομάδα με αμφισβητούμενο γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα πήρε τους 3 πολύτιμους βαθμούς της νίκης αφήνοντας την ομάδα των Γιαννιτσών με την πίκρα της αδικίας αλλά και της ατυχίας. Και αυτό γιατί είχε τις ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι με κορυφαία αυτή στη φάση του 63΄όταν ο Γιόνδης σημάδεψε το δοκάρι του Καρακούτση.....
Ωστόσο η Αναγέννηση παραμένει μέσα στους στόχους της και παρά τον ένα αγώνα λιγότερο που έχει διατηρήθηκε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.
Ο αγώνας τον οποίο παρακολούθησαν περίπου 1000 φίλαθλοι μεταξύ των οποίων και 80 φίλοι των φιλοξενουμένων, ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές στις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο προσπαθώντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους. ΟΙ φάσεις ήταν ελάχιστες στο πρώτο μέρος αφού οι φιλοξενούμενοι με διπλή ζώνη άμυνας κράτησαν μακριά από την περιοχή τους γηπεδούχους. Ωστόσο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 44΄ ο Πιερικός άγγιξε το γκολ όταν μετά από εκτέλση κόρνερ από τον Μπλαζέφσκιο Δήμου έπιασε κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή απέκρουσε σωτήρια ο Μπαξεβάνος.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κυρίως μετά το πρώτο 15λεπτο όταν η Αναγέννηση προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να «χτυπήσει» τον αγώνα διεκδικώντας τη νίκη με αξιώσεις.
Στο 58 οι γηπεδούχοι πλησίασαν και πάλι στο γκολ όταν ο Ιντζόγλου σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Μπαξεβάνου ενώ λίγο αργότερα στο 62΄ ο Γιόνδης μιμήθηκε τον αντίπαλο του σε μια γρήγορη επιθετική ενέργεια των Γιαννιτσών με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Πιερικού. Στο 70΄ ήταν η σειρά του Τέλλου να απειλήσει την αντίπαλη εστία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ κέρδισε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Καρακούτση σε μια δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.
Και εκεί όπου όλα έδειχναν ότι η Αναγέννηση θα μπορούσε να αποδράσει από την Κατερίνη ακόμη και με τη νίκη ο αμυντικός της Θόδωρος Παπαδόπουλος δέχτηκε από το διαιτητή τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας την ομάδα του στα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες.
Από τη στιγμή εκείνη η πίεση των γηπεδούχων μεγάλωσε. Στο 85΄ ο Γιατσιτζόγλου έπιασε δυνατή κεφαλιά αλλά ο Βοσνιάδης σωστά τοποθετημένος απέκρουσε τη μπάλα.
Στο 87΄σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων ο Τοσουνίδης σούταρε αλλά ο Καρακούτσης μπλόκαρε τη μπάλα. Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε προς τη λήξη του στο 93΄μετα από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας ο Κοντέον από κοντά με το σώμα του έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 1-0. Στη φάση αυτή οι παίκτες της Αναγέννησης διαμαρτυρήθηκαν γιατί ο παίκτης του Πιερικού χρησιμοποίησε και το χέρι του στην προσπάθεια του αλλά ο διαιτητής το μόνο που έκανε ήταν να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα χαρίζοντας τους βαθμούς της νίκης στον Πιερικό.
Ελέγχεται για τη φάση του γκολ ο διαιτητής Αγγελάκης του Συνδέσμου Μακεδονίας.
Χωρίς λάθη οι βοηθοί Μερκενίδης – Παπαδόπουλος του ίδιου Συνδέσμου.
Πιερικός (Παπαδόπουλος Σ.): Καρακούτσης, Ιντζόγλου, Γιατσιτζόγλου, Δήμου, Κοντέον, Πουρτουλίδης, Τόσκας, Πέντα, Ελευθεριάδης (56 Χουρίδης), Γκουγκουλιάς (71 Σεχολάρι), Μπλαζέφσκι.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Μπαξεβάνος Σ.): Βοσνιάδης, Παπαδόπουλος Γ., Τέλλος, Σερέτης, Κυζιρίδης, Γιόνδης, Νταντίδης, Σπαθάρας (13 Χατζόγλου), Μπαξεβάνος (68 Τοσουνίδης), Παπαδόπουλος Θ., Μπέκα.

Σε δηλώσεις του μετα το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Αναγέννησης Σπύρος Μπαξεβάνος υπογράμισε τα εξής:
Παίξαμε με μία ιστορική ομάδα όπως είναι ο Πιερικός, ξέροντας τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, η εικόνα μας ήταν άσχημη, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε αυτό που θέλαμε και είπαμε στα αποδυτήρια. Αντίθετα στο δεύτερο μέρος ήμασταν αυτοί που θέλαμε, παίξαμε καλύτερα, δημιουργήσαμε φάσεις που θα μπορούσαμε να πάμε εμείς πρώτη στο σκορ, είχαμε το δοκάρι και δεν απειλούμασταν πέρα από τις στημένες φάσεις του αντιπάλου. Δυστυχώς για μας, έγινε αυτή η φάση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων , ενώ ο τέταρτος είχε δείξει τρία λεπτά και δεχτήκαμε ένα γκολ, που όπως μου είπαν τα παιδιά ο παίκτης του Πιερικού την έσπρωξε με το χέρι του. Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα των διαιτητών, καμιά φορά και εμείς παρασυρόμαστε από την ένταση του παιχνιδιού καθώς όλοι μας ζούμε έντονα την ένταση του παιχνιδιού. Πέραν όλων αυτών εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, είναι δύσκολος ο δρόμος , αλλά όπως έχω ξαναπεί εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε και που βαδίζουμε. Στόχος μας είναι η παραμονή και μόνο στην κατηγορία, δεν έχει αλλάξει τίποτα από την αρχή της χρονιάς. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Πιερικού για την συνέχεια και σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές με υγεία για τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: